Leiebil Tromsø

Tromsø, ofte bare omtalt som «Nordens Paris» på grunn av den naturskjønne beliggenheten langt nord i landet. Med sine knappe 73 000 innbyggere så er Tromsø den største byen i Nord-Norge, og kan by på massevis av turistattraksjoner i form av naturlige severdigheter. Byen ligger i Troms fylke, og er et fint utgangspunkt dersom man vil oppleve landets nordligste fylke – Finnmark – gjennom en bilferie med leiebil.

Tromsø Lufthavn ligger en kjøretur på et knapt kvarter fra selve sentrum av byen. Det tilbys bilutleie både i sentrum og på flyplassen, der sistnevnte kanskje er det mest gunstige alternativet for folk flest.

Kjøretips i Tromsø

Sentrum av Tromsø ligger delvis på en øy og delvis på fastlandet. Veinettet er uansett velutviklet og det er uproblematisk å ta seg fra A til B i sentrum. Det er tre bilbroer som knytter øya til fastlandet, to på østsiden der selve sentrum av byen ligger og en på vestsiden like ved Tromsø Lufthavn. Med leiebil i Tromsø vil man trolig oppleve de nærliggende øyrikene og den vakre, nord-norske naturen, og da må man være forberedt på betraktelig dårligere veistandard i distriktene med både svinger, ferger og tuneller.

Her leier du bil i Tromsø

Bilutleie tilbys både på Tromsø Lufthavn og i sentrum. Alle de store aktørene som Hertz, Avis, Sixt, Budget og Europcar har filialer på Tromsø Lufthavn. Enkelte av disse har også bilutleie i sentrum av byen. Du kan også prøve store portaler som feks. Leiebilguiden eller Goautos. Vurder også den lokale leiebilkjeden Bilbørsen Tromsø, som holder til omtrent ti minutter utenfor sentrum. Her er gjerne prisene lavere enn hos de store kjedene.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

De fleste attraksjoner i Tromsø som turist er i form av naturlige attraksjoner, som vakkert kystlandskap, nordlys på himmelen eller midnattssol i sommerkvartalet. Men også i sentrum har byen et par severdigheter å by på, deriblant den velkjente kirken Ishavskatedralen. Fra Tromsø sentrum kan man dessuten ta Taubane til Storsteinen (Adresse: Sollivegen 12), som med sine 421 meter over havet er et utmerket utkikkspunkt over byen.

Med leiebil kan du også kjøre den knappe milen sørover til foten av Tromsdalstinden. Det er en fjelltopp på 1238 meter over havet som er en av de mest populære turrutene på sommerstid i Tromsø. Skal man virkelig på «road trip» så kan man kjøre ned til dyreparken Polar Park (Adresse: Bonesveien/Badu), en kjøretur sørover som tar omtrent halvannen time med leiebil.