Medlemskap i bokklubber som gave?

bokklubber for barn?

Trenger du en idé til en gave? Bøker er ofte et sikkert valg når du skal gjøre stas på andre. Om du tenker på å gå et steg lengre ved å gi bort et medlemskap i en bokklubb, bør du lese dette først!

Ikke meld inn andre voksne

Å melde andre inn i en bokklubb er i utgangspunktet ingen god idé. Selv om personen er en ivrig leser, er det slettes ikke sikkert han eller hun ønsker å være medlem i noen klubb. Medlemmene må som kjent avbestille tilbudene som inngår i avtalen. Glemmer de dette, sitter de kanskje igjen med en bok de ikke vil ha, og de får en kostnad på minimum portoen for å returnere boken innen angrefristen. Det er strengt tatt heller ikke lov å pådra andre økonomiske forpliktelser. Skal du melde en annen person inn, må de selv samtykke til dette.

Det finnes unntak der å melde inn andre kan være helt greit. For eksempel en eldre forelder som vil ha godt av litt lesestoff, men som kanskje mangler initiativ. I så fall er det verdt å vurdere om hjelpen bør inkludere det å håndtere selve medlemskapet, inklusive betalinger for bøkene som mottas.

Medlemskap i bokklubb for egne barn

Å gi et medlemskap til egne barn er derimot selvsagt helt greit. Aldersgrensen er uansett 18 år, så barn kan i alle tilfeller ikke melde seg selv inn i en bokklubb. Et medlemskap kan være en nyttig gave for barna på flere måter. Liker de allerede å lese, sparer familien både tid og penger på medlemskapet.

Er det snakk om et barn som kanskje ikke er spesielt ivrig på å lese, kan medlemskapet stimulere til økt leselyst. Små barn som liker at mor eller far leser til de, kan være med å velge ut bøkene på klubbens nettsider. Gjennom medlemskapet får barna større eierskap til bøkene, og med det blir de gjerne mer giret på å kaste seg over lesestoffet. Se her for en oversikt over bokklubb for barn

Å gi bort velkomstpakken eller bøker

Å gi bort i gave en velkomstpakke du selv mottar trenger man ikke ha betenkeligheter med. Hva du gjør med pakken er selvsagt opp til deg selv. Men igjen, velkomstgaven bør normalt ikke ende opp under juletreet med medlemsforpliktelsene som et vedheng.

Bøker ellers er populære gaver, og det er ingenting i veien for å benytte ditt eget medlemskap i en bokklubb til dette formålet. Du mottar bøkene i perfekt stand, og ingen vil se at du ikke kjøpte de i en bokhandler. Det er også spesielt gunstig med bøker fra en klubb, dersom du vil gi bort en nylig utgitt bok. Bokklubbene mottar disse like tidlig som bokhandlerne, men som medlem i klubben får du boka til lavere pris.

Kilde: Bokkblubber.com